2.8.2008

Hyvä muisto,tuoksunkin vielä muistan!

Täällä uuninpankolla on sitten ihana olla,niin lämmin,että villasukat saa kyllä riisua pois,mutta äiti kyllä varmasti heti huomaa,ja käskee laittaa takaisin,minkähän takia,kun on niin lämmin?
Täällä on niin kiva leikkiä,saa vaikka vaklata muita,mitä äiti nytkin mahtaa tehdä,tekeeköhän taas tänä iltana niitä hyviä hellakökköjä,vai mitä siellä hellanvieressä mahtaakaan häärätä.
Kyllä se tekee niitä tänäänkin,kivaa,ne on sitten niin,niin, hyviä!
Äiti laittaa taikinaa hellan päälle,ja kihinä vaan kuuluu,ja hetken päästä hyvä tuoksu täyttää keittiön joka sopukan....

(Paitsi oikeeta nimeä en muista nytten,vaikka kuinka koittaisin muistella,se dementtia varmaan,mutta sellasia hellalla tehtyjä pikkupannareita ne olivat,taikina oli sellasta paksumpaa kuin lettutaikina,aika paksua,eli se melkein samantien siihen kun hellalle sen äiti kauhalla sitä taikinaa laittoi,niin alkoi paistuun,pikkasen vaan levisi,,laitan nimen ,jos muistuu mieleeni,,,)Mutta sellasia hellakökkäreitä ne olivat,silläkin nimellä niitä kyllä silloin kutsuttiin,mutta leikillään,eli oikee nimi ei oo hellakökkäre.Mutta toivottavasti siskoni muistavat,ja laitan sitten oikeen nimen,jos muistuu mieleemme.

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Lämmin, tuoksuva ja maistuva muisto. Tekee mieleni maistaa hellakökköä ;)

Harakka kirjoitti...

Niin,se oli tosi hyvää,se oli kuin pannarin,pullan,tai letun välipaikkamakua,eli todella hyvää,joskus äiti vielä laittoi kermavaahtoakin päälle,ja silloin oli meillä oikein juhlat siihen aikaan!

Anonyymi kirjoitti...

Hellakökkö toi mieleeni lettupannulla paistetut pannarit jotka tehtiin perunamuusista. Muussin joukkoon lisättiin kananmunaa ja vehnäjauhoa ja hyviltä nekin maistui!

Anonyymi kirjoitti...

Hellakökköä en ole saanut, mutta tykännyt olisin aivan varmasti. Mutta Vapuliksen kertomia muusilettuja kylläkin, nekin olivat hyviä. Ja tarina, tämä vasta hyvä olikin, säilyy pisimpään näistä.

Harakka kirjoitti...

Niin,ne kököt oli todella hyvänmakuisia silloin,ja kai niitä nykyäänkin tehä vois, vaikka sähköhellan levyllä??Taitais palaa koko hellanlevy pilalle!

Suffeli kuvailee kirjoitti...

kiva kun kävit kylässä ja oikein ihanaa marraskuuta!

Harakka kirjoitti...

auringonkukka: kiitos sulle, ja hyvää marraskuun aikaa sullekkin sinne, ja joulun odotustakin jo pikkasen, aika kulkee niin nopeesti!

~PakKaramu~ kirjoitti...

Hello there

I am from Malaysia

I am very happy to visit you

Harakka kirjoitti...

pakKaramu:
Thank you, it was nice to get in my pages!
T:Marianne

david santos kirjoitti...

Good evening!!!

Rita kirjoitti...

Molemmissa mummuloissa oli uuninpanko. Se oli vähän kielletty paikka, mutta silloin kun oli vain yksistään mummulassa, sinne sai mennä. Ne tuoksut aah. Se oli tosi jännä paikka.

Harakka kirjoitti...

david santos:
Good evening to you, and nice when you visited pages!
Rita:
Sullakin on muistoja muurin pankosta ja hyvistä tuoksuista!
Niitä on aina joskus kiva muistella!

Anonyymi kirjoitti...

Kiva muistella.